Siste nytt

HARLEY-DAVIDSON® ROADSTER™ SKRIVER ET NYTT KAPITTEL I SPORTSTER-HISTORIEN

09 desember 2016

HARLEY-DAVIDSON® ROADSTER™ SKRIVER ET NYTT KAPITTEL I SPORTSTER-HISTORIEN

MILWAUKEE (18. april, 2016) – Den nye Harley-Davidson® Roadster™ hører både hjemme i det urbane landskapet og på svingete veier. Den gjennomførte og stilsikre formen utgjør et sterkt visuelt inntrykk også når den står stille, og er formet av en stilarv på nesten 60 år. Den er strippet ned til de essensielle elementene – det som står igjen er en ren kjøremaskin.

"Helt siden introduksjonen i 1957 har Harley-Davidson Sportster vist at den er i stand til konstant nyutvikling, og den nye Roadster-modellen skriver et nytt kapittel i denne historien", uttaler Harley-Davidson-direktør for styling Brad Richards. "Vi har sett at kundene våre tar Sportster i svært mange forskjellige retninger. Roadster er mix av styling-sjangere. Intensjonen var å bygge en motorsykkel for entusiastene, en slank og kraftfull Sportster som skaper et tett bånd mellom fører og veien."

Den nye Roadster-modellen presentert i Harley-Davidsons siste Live Your Legend-markedsføringskampanje er et tilskudd til Dark Custom-familien med et minimalistisk design, inspirert av Classic Racing-motorsykler og trender hentet fra dagens nedstrippete sykler. Profilen er et minne om Sportster Racing-motorsykler fra 50- og 60-tallet.

"Vi ønsket å gi Roadster DNA-elementer fra KHR-modellene med høy ytelse fra midt i 50-årene, og også benytte elementer fra senere Sportstere tunet for drag-racing", sier Richards. "Disse syklene hadde skjermer som var kuttet inn til stagene, en liten drivstofftank var strippet til det essensielle for å oppnå maksimal ytelse."

Til tross for sine sterke tilknytninger til tidligere modeller, gir Roadster en fullverdig og moderne ytelse. Dette skjer med en optimal kombinasjon av nye felger og dekk tilpasset førsteklasses demping, og en luftkjølt 1200cc V-Twin-motor som leverer førsteklasses dreiemoment i mellomområdet. Offset-Split-felgene på 19 tommer foran og 18 tommer bak med 5-eikers støpt aluminium er utformet spesielt for Roadster og bidrar til den balanserte, atletiske holdningen.

"Felgene er inspirert av klassiske Laced-felger og er det mest intrikate støpte felgene vi noen gang har laget", sier Ben McGinley, industriell designer hos Harley-Davidson. "De flettede eikene skyter utover mot den andre siden av felgen, og skaper en dramatisk visuell effekt. Felgene er også svært lette i forhold til størrelsen, og dette bidrar til Roadsters ypperlige håndteringsegenskaper."

Roadsters opp-ned forgaffel er forsterket av ny 43 mm enkeltsylinder og tre-trinns fjæring, festet med robust styrekrone, og et bakre gassdemper med spolefjær og tre-trinns fjærer samt justerbar forhåndsbelastning. Disse tilbyr større opphengsvandring enn noen andre Sportster-modeller - 4,5 tommer foran og 3,2 tommer bak. Utmerket stoppekraft oppnås med doble 11,8 tommers flytende skiver på forhjulet. Roadster er tilgjengelig med ABS-bremser som tilleggsutstyr.

Roadster plasserer føreren i en aggressiv positur med et nytt, lavt styre og midtmonterte fotkontroller som sentrerer førerens vekt over den klassiske Sportster-tanken på 12,4 liter.

I tråd med den nedstrippede stylingen hos Roadster, er bakskjermen skåret 1,5 tommer kortere enn tidligere kuperte Sportster-skjermer. Den sporede rembeskyttelsen og lydpotteskjermer etterligner lynhull boret gjennom sykkelkomponenter, og et enkelt instrument med fire tommers diameter nedsenket lavt foran de tredoble klemmene viser en strøken analog turteller med et innsatt digitalt speedometer. Bakre blinklys er montert direkte på skjermstagene. Nytt nummerskilt, ny baklysmodul og et skrånende setedesign gir bakre del av sykkelen et tett og stilrent utseende.

"Setets profil flyter inn i den svært korte bakskjermen", sier McGinley. "Dekselet har en rekke puter som er inspirert av en polstret skinnjakke. Den bakre del av setet er utformet som et passasjersete, og gir Roadster ekstra allsidighet."

Harley-Davidsons Roadster-modell blir tilbudt med fire fargevalg: Vivid Black med kullfarget denim tynn stripe, Black Denim med en rød, tynn stripe, Velocity Red Sunglo med en rød, tynn stripe, og to-toners Billet Siver/Vivid Black med en burgunder, tynn stripe.

Gå til H-D.com for å se alle 2016 Harley-Davidson®-modellene og finne en lokal autorisert Harley-Davidson®-forhandler.

Om Harley-Davidson Motor Company

Siden 1903 har Harley-Davidson Motor Company oppfylt drømmer om personlig frihet med cruiser-, touring- og tilpassede motorsykler, kjøreopplevelser og hendelser, og en komplett serie med Harley-Davidson®-motorsykkeldeler, tilbehør, generelle utstyr og kjøreutstyr og klær. For mer informasjon, se www.h-d.com.

Tilbake til forrige side